Pričenja se glasovanje za letošnji Festival narodno-zabavne glasbe Ptuj 2020
Festival narodnozabavne glasbe Ptuj

Skladbe boste lahko slišali v današnji oddaji Te domače viže. 

Festival slovenske narodno-zabavne glasbe na Ptuju ima eno pomembnejših vlog v slovenski narodni glasbi, saj je skozi zgodovino obstoja ansamblom omogočal ustvarjanje prepoznavnosti, ob tem pa skrbel, da se je na državni ravni narodno-zabavna glasba razvijala, da se je ohranjalo kakovostno glasbeno izražanje. To je ob zadnjem festivalu, ko je ta praznoval 50 let, prepoznala tudi Republika Slovenija: družba Radio-Tednik Ptuj je prejela odlikovanje predsednika države Boruta Pahorja.

Ptujski festival kljub spremenjenim pogojem tudi letos bo.

Najstarejši festival domače glasbe bo izpeljan na prostem, na novi ptujski tržnici, v petek, 18. septembra. Nastopilo bo enajst ansamblov: Petovia kvintet, Peklenski muzikantje, Ansambel Gregorja Kobala, Ansambel Tik Tak, Lunca, Vrli muzikanti, Ansambel Štravs, Pvaninski abuhi, Ansambel Plus, Slovenke in Srčni muzikanti.

Vsak ansambel bo nastopil z dvema skladbama – poleg tekmovalne skladbe bo izvajal še eno skladbo iz zakladnice slovenske narodno-zabavne glasbe, ki bo povezana s Ptujem, oziroma festivalom NZG.

Tudi to poletje bomo organizatorji s pomočjo več deset radijskih postaj po Sloveniji izvedli radijski del festivala s predvajanjem vseh skladb in spletnim glasovanjem, ki bo štelo polovico točk za nagrade občinstva. Drugo polovico bodo dodali obiskovalci festivala, svoje pa bo seveda povedala še strokovna komisija.

Glasovanje na spletni strani www.ptujski-festival.si se prične v nedeljo, 16.avgusta ob 12.uri, zaključilo se bo 13.septembra.

 

Z VAMI V ŽIVO

Simona in Dalibor

voditelj

Sledite nam

 
Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

appstore  googleplay

radioptuj300