Čalapinkarije navdušile številne obiskovalce
Razno

Dobrodelno prireditev so omogočili sponzorji: Silkem, Eltek, Ilkos in Komunalno podjetje Ptuj.

Obiskovalce je razvajala sladka in zabavne ter tudi poučna ponudba. Vse pa je povezal dober namen, saj so se tega dne lahko zabavali otroci iz Spodnjega Podravja, hkrati pa je to bila zabavna prireditev z dobrodelno noto, ki se je izkazala s srčnostjo za otroke, ki doslej še niso bili na morju ali v planinah.

V petek, 3. junija je pri Qcentru v Puhovi ulici na Ptuju, pred trgovino Tuš, potekala največja dobrodelna prireditev za otroke v Spodnjem Podravju – Čalapinkarije.

 

Slastne čalapinke je pekel Gastro, mazali smo jih z Viki kremo in Uwe marmelado, ki jo je podarila Petlja ter marmelado brez sladkorja, ki jo je podaril Pajs brez obresti. Kurtoš obročke so pripravili v Couple Kurtoš.

 

Sokove in slane prigrizke je podarilo podjetje Ahac s poslovno enoto v Središču ob Dravi, sladolede Alive Inplan trgovina, lepe nagrade za vroče poletje (majice, blazine za v vodo, kozarce, igralne karte) pa je podarilo podjetje Cedevita..

 

Nadvse Zabavno je bilo na napihljivih igralih Safari Maribor in Arbakadarba, na katerih so se zabavali otroci različnih starosti, Matjaž iz Arbadakarbe pa se je na hoduljah pomešal tudi med obiskovalce in otroke razveselil še z različnimi umetnijami iz balonov.

 

Potekalo je tudi Tekmovanje v gumitwistu podjetja Gumitwist, ki je prav tako podarilo nekaj lepih nagrad, zabavna kmetija iz Hajdine je povabila v delavnico in na ogled malih živali, s seboj pa so pripeljali zajčka.

 

Na vožnjo z baterijskimi avtomobilčki je povabilo podjetje Mali vozniki, kjer si otroci s pravilno vožnjo prislužijo mali vozniški izpit, avtomobilčki pa so odslej prisotni tudi v nakupovalnem središču Qcenter Ptuj.

 

By Nina je tri naše obiskovalce razveselila z darilnimi boni v vrednosti 20 evrov za unikatna oblačila, ki jih izdeluje By Nina - iskriva, rahlo nagajiva, barvita in po želji nekoliko odbita oblačila za male razgrajače.

 

Skupaj smo ob vsej brezplačni ponudbi med mlade obiskovalce razdelili 30 nagrad.

 

Množico obiskovalcev so navdušili tudi padalci Aerokluba Ptuj: Matevž Cestnik, Sergej Pukšič, Boris Janžekovič in Luka Lovrec.

 

 

 

Skupaj smo spekli 4000 palačink, v petih urah je dobrodelno prireditev obiskalo okoli 5000 obiskovalcev. Sredstva smo zbirali v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije – Moste Polje za letovanje otrok iz socialno šibkih družin in otrok s posebnimi potrebami. Dobrodelne prispevke so obiskovalci lahko darovali tudi neposredno na prireditvi v darilne skrinjice Čalapinkarije. Zbirali pa smo jih tudi s SMS-sporočili: nadlani ali nadlani5 na 1919.

 

Pri izvedbi festivala zabave in norčij z dobrodelno noto so družbi Radio-Tednik Ptuj pomagali tudi člani Rotaract kluba Ptuj in Rotary kluba Ptuj.

 

Otroci in starši so bili navdušeni in si zaželeli še več takšnih prireditev, ki odpirajo srca za pomoč vsem tistim, ki to pomoč potrebujejo, obenem pa otroci uživajo v skupnem druženju na odprtem in z bogato animacijo ter drugo ponudbo.

Foto: Črtomir Goznik

 

Z VAMI V ŽIVO

Simona Pušnik

voditelj

Sledite nam

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

appstore  googleplay

radioptuj300