Imamo še dovolj prašičev za domače koline?

Imamo še dovolj prašičev za domače koline?
Kmetijska oddaja

Domače meso je še vedno iskano in cenjeno

Zima je čas domačih kolin. V prvem delu oddaje bomo govorili o stanju v slovenski prašičereji. Prašičereja je med tistimi kmetijskimi panogami, ki se kar naprej srečuje z veliko krizo in vse slabšo samooskrbo, čeprav podatki kažejo, da imajo Slovenci na svojem krožniku zelo radi svinjsko meso. Izvedeli bomo tudi, ali so domače koline še aktualne. Svojo pozitivno izkušnjo bo z nami delil mladi kmet Marcel Stojnšek iz zaselka Završe v občini Majšperk. Na kmetiji očeta je začel podjetniško pot, ki temelji na razseku in predelavi mesa.




Foto: Marcel Stojnsek

ZADNJI DODANI PRISPEVKI

Delovanje javne službe kmetijskega sveto...
Sobota, 08 Februar 2025 16:04
Jože Podgoršek, predsednik KGZS, je pozdravil odlo...

Preberite več...

Kdaj opravimo rez vinske trte
Sobota, 01 Februar 2025 18:50
Rez vinske trte pomembno vpliva na kakovost končne...

Preberite več...

Katere zahteve slovenskih kmetov so bile...
Sobota, 25 Januar 2025 23:31
V kmetijstvu nakopičenih vse več težav

Preberite več...

Imamo še dovolj prašičev za domače kolin...
Sobota, 18 Januar 2025 18:30
Domače meso je še vedno iskano in cenjeno

Preberite več...

Z VAMI V ŽIVO

Ekipa radia Ptuj

voditelj

Sledite nam

 
Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

appstore  googleplay

radioptuj300