Tamara Zidanšek tenisačica Slovenije 2022

Tamara Zidanšek tenisačica  Slovenije 2022
Lokalne novice

Trener leta postal Ptujčan Zoran Krajnc.

Najboljša slovenska teniška igralca leta 2022 sta drugič zapored Tamara Zidanšek in Aljaž Bedene, ki je priznanje na tretji virtualni zaključni prireditvi v nizu Tenisa Slovenije prejel ob koncu njegove športne poti. Trener leta je bil Zoran Krajnc. Najboljši teniški klub je bil dvajsetič zapored ŽTK Maribor.

"Letošnje leto je bilo zanimivo. Ko potegnem črto pod vsakim letom, lahko vidim, da sem se vedno veliko naučila izven igrišča. Tako je bilo tudi letos. Ponavadi sem imela eno ali dve osebi v posameznem letu, s katerimi sem sodelovala. Letos pa je bilo veliko različnih mnenj in to bo izkušnja za naprej," je pojasnila Zidanšek.

Zidanškova je povedala tudi, da so ji ta številna dodatna mnenja pokazala, da je bolj razčistila, kaj ji odgovarja v tenisu in kaj ne, zato lažje naredi načrt za naprej. "Končno imam pot, ki sem jo sama ustvarila in jo bom zasledovala vso leto. Mislim, da je stalnost, vsaj pri meni, zelo pomembna. Pridno treniram, to mi je manjkalo v prejšnji sezoni," je dodala Zidanšek.

Bedene je prav tako povedal, da mu nagrada za najboljšega tenisača leta pomeni ogromno. "Zadovoljen sem s kariero, naredil sem največ, kar je bilo mogoče v danih okoliščinah. Ne obžalujem konca kariere, imam pa še malo poškodbo. Pogrešam pa zmage, zaradi katerih sem šel velikokrat prek sebe in se včasih vprašal, zakaj to sploh delam." Ocenil je, da organizacija sprva ni bila njegova najboljša stvar. "Moral sem si organizirati življenje na svoji poti tako, da sem lahko igral tenis na najvišji ravni. Tako sem napredoval tudi pri organizaciji, naučil sem se, da lahko tudi sam naredim vse tako, kot si želim," je dodal Bedene.

 

Slika je simbolična. Foto: Štajerski tednik.

 

ZADNJI DODANI PRISPEVKI

Na Ptuju grozil z uporabo plinske jeklen...
Torek, 28 Maj 2024 20:47
Dogaja se v enem od stanovanjskih blokov. 

Preberite več...

Zasadili bodo 500 dreves v 10 lokalnih o...
Ponedeljek, 27 Maj 2024 07:43
Občine pa bodo lahko izbrale med belim javorjem, h...

Preberite več...

Policisti pri ilegalnih prehodih na Ormo...
Ponedeljek, 27 Maj 2024 07:38
Vse so odpeljali v azilni dom.

Preberite več...

Perutnina Ptuj v rekonstrukcijo matičnih...
Petek, 24 Maj 2024 14:39
Farme matičnih jat  spreminjajo v farme za vzrejo ...

Preberite več...

Z VAMI V ŽIVO

Simona in Dalibor

voditelj

Sledite nam

 
Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

appstore  googleplay

radioptuj300