Na občinskih svetih v Spodnjem Podravju že vroče zaradi višje cene vode

Na občinskih svetih v Spodnjem Podravju že vroče zaradi višje cene vode
Lokalne novice

Na Ptuju položnica za vodo in kanalizacijo višja za cca 25 % oziroma blizu 10 evrov.

Po občinskih svetih v občinah Spodnjega Podravja se že odvijajo razprave o napovedani podražitvi vode in kanalizacije. Položnice na Ptuju bodo v povprečju višje za slabo četrtino oziroma za skoraj 10 evrov.

Iz Komunalnega podjetja Ptuj so sporočili, da so storitev  zadnjič podražili leta 2019, zdaj pa so jo prisiljeni zaradi višjih stroškov dela in vstopnih materialov ter nenadzorovanih cen energentov. Če je leta 2019 ta strošek predstavljal 9 odstotkov, danes skoraj 30.

V Komunalnem podjetju Ptuj so pritisk cene na končne odjemalce zadnje mesece blažili iz notranjih rezerv podjetja, ki pa so jih že izčrpali. Se pa nekoliko znižuje omrežnina, ki prav tako vpliva na ceno vode, je pojasnil Janko Širec, direktor Komunalnega podjetja Ptuja. Občani tako plačujejo dejansko stanje porabljene vode. V omrežnino pa spadajo tudi zavarovanje in pa odškodnine za kmetovalce na vodovarstvenem območju.

KP Ptuj je na medije danes naslovilo dodatna pojasnila. Tako so zapisali: "Skupni učinek vseh postavk na položnici je, da se za povprečne uporabnike vode,  priključenih na kanalizacijo v MO Ptuj, skupni znesek na položnici zviša za 24,67% kar v znesku pomeni  iz 37,80 EUR na 47,16 EUR z DDV na mesec. Za povprečne uporabnike vode z greznicami in za uporabnike z MKČN,  pa se znesek zviša  za 14,3%, kar  pomeni iz 29,78 EUR na 34,05 EUR z DDV na mesec. Preračunan znesek na položnici za MO Ptuj zajema povprečno porabo vode in odpadne vode (kanalizacija). Pri ostalih občinah se znesek porabljene vode na položnici zvišuje iz 14,57 EUR na 18,63 EUR z DDV, oz. za 27,8%, strošek čiščenja odpadnih voda je za preostale občine izračunan za vsako občino posebej," so pojasnili v Komunalnem podjetju Ptuj in navedli tudi, da so izračune pripravili za povprečno porabo 10 m3 vode na mesec.

Slika je simbolična. Foto: MS.

 

 

ZADNJI DODANI PRISPEVKI

Vrtec Ptuj bo odpuščal
Ponedeljek, 20 Maj 2024 17:13
Ukinili naj bi tudi bolnišnični oddelek.

Preberite več...

Plaz zaprl pot po stopnicah do cerkve pr...
Ponedeljek, 20 Maj 2024 14:10
Občinski štab Civilne zaščite sprejel Odredbo o pr...

Preberite več...

Nesreča otroka
Petek, 17 Maj 2024 21:45
Otrok nesreče ni preživel.

Preberite več...

Najstarejše mesto v teh dneh prizorišče ...
Petek, 17 Maj 2024 15:55
Mesto zadišalo po domačih dobrotah

Preberite več...

Z VAMI V ŽIVO

Simona in Dalibor

voditelj

Sledite nam

 
Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

appstore  googleplay

radioptuj300