Pomagajte nam ustvariti najboljše Kurentovanje 2024

Pomagajte nam ustvariti najboljše Kurentovanje 2024
Lokalne novice

Spomini na letošnji zabavni del Kurentovanja v karnevalski dvorani Campus Sava Ptuj so še kar živi in organizatorji smo ponosni, da smo od 3. do 20.februarja pripravili devet izjemnih in raznolikih dogodkov za različne glasbene okuse, ki so bili vsi razprodani in so do zadnjega trenutka napolnili prireditveni prostor.

V nadaljevanju se sprehodimo skozi vse dogodke, še prej pa imamo za vas prijetno nalogo - oglejte si uradni After Movie minulega Kurentovanja. Strnite svoje spomine in občutke, za vas pa smo pripravili že novo anketo – prosimo vas, da nam spet pomagate pripraviti najboljše Kurentovanje 2024. Hvala za sodelovanje in pomoč.

S klikom na povezavo odprite anketo in izberite izvajalce, ki bi jih radi videli in slišali na odru Kurentovanja 2024.

 Že na prvem dogodku, 3.februarja, je Svetlana Ražnatović – Ceca s težko pričakovanim nastopom na Ptuju potrdila sloves največje glasbene zvezde na Balkanu. Karnevalska dvorana Sava Campus je bila do zadnjega kotička polna že ob nastopu izjemnega Mira Todosovskega, Ceca pa je pripravila pravi spektakel, s katerim je na noge spravila celotno publiko in z dodelanim nastopom ustvarila izjemno energijo med več kot 3.000 ljubitelji zabave, poskusila pa je tudi tradicionalni ptujski pustni krof.

ceca

Po fantastičnem uvodnem večeru Kurentovanja so polno karnevalsko dvorano v soboto, 4.februarja, zaznamovali rock ritmi dveh izjemnih zasedb – Siddharta in Leteći odred. Siddharta je upravičila svoj sloves in pripravila res enkratno vzdušje z vsemi svojimi največjimi uspešnicami.

siddharta

V petek, 11.februarja je karnevalsko dvorano zavzel Galama večer z izjemnimi glasbeniki – Draženom Zečićem, zasedbo Mambo Kings in Aktualovo Galamo, večer pa je bil prava kombinacija nežnih melodij, plesa in veselja.

Zecic

Že naslednji dan, 12.februarja, je karnevalsko dvorano napolnil Slovenski večer, za izvrstno vzdušje številnih maškar pa so poskrbeli Kingstoni, Saša Lendero, Polkaholiki in Petkova pumpa. Polna dvorana je uživala ob prav vsaki skladbi in pustno vzdušje je bilo izvrstno.

kingston

Na praznik zaljubljenih, 14.februarja, je karnevalsko dvorano Campus Sava Ptuj preplavila ljubezen, za kar so poskrbeli Tomislav Bralić in Klapa Intrade. Romantično vzdušje so pričarali z vsemi svojimi največjimi uspešnicami – nežnimi skladbami, ki so segle do srca in ustvarile izjemno romantično vzdušje.

bralic

V sredo, 15.februarja, so karnevalsko dvorano preplavile male maškare, ki so na Poli žuru rajale s Čuki in Ribičem Pepetom. Pogled na polno dvorano veselih malih maškar je bil enkraten – otroci so se popolnoma vživeli v pustno vzdušje, tudi z maskami, ki so jih izbrali, pa so pokazali veliko domišljije in ustvarjalnosti.

poli

V petek, 17.februarja, je karnevalska dvorana Campus Sava Ptuj gostila edinstveni Kurentanc, tradicionalno pustno zabavo Kluba ptujskih študentov.Magnifico je na Kurentancu očaral in začaral razprodano karnevalsko dvorano, ki je bila znova polna do zadnjega kotička, dogajanje pa so z izvrstno energijo na najboljši možni način dopolnili člani zasedbe Rok'n'band in DJ David Nyx.

kurentanc

Na pustno soboto, 18.februarja, je karnevalska dvorana Campus Sava Ptuj ponudila prav posebno doživetje – tradicionalno pustno večerjo, seveda ob spremljavi najboljše glasbe. Buryana, Gadi in Natalija Verboten so ustvarili izjemno vzdušje, poleg njih pa je na oder stopil tudi ljubljenec štajerskih glasbenih odrov Davor Borno. Ta je na odru zamenjal Jasmina Stavrosa, ki zaradi zdravstvenih težav ni mogel nastopiti.

sobota

Izjemno vzdušje je bilo v karnevalski dvorani tudi po zaključeni mednarodni pustni povorki na pustno nedeljo. Okoli 2500 mask se je odpravilo v karnevalsko dvorano, pridružilo se jim je še približno isto število obiskovalcev. Ob razglasitvi najboljših mask na letošnji povorki je v dvorani vladala izjemna energija, saj so se skupine res izkazale - s številčnostjo, kreativnostjo in aktualnostjo mask. Vsi zbrani so nato v povsem polni dvorani rajali do poznega večera, kar dokazuje, da tudi po treh tednih zabave Štajercem in ostalim obiskovalcem res ne zmanjka energije.

nedelja

 

Veselimo se že naslednjega leta, ko zagotavljamo, da bo karnevalski del Kurentovanja znova pravo doživetje in upamo, da se boste tudi takrat veselili z nami.

 

ZADNJI DODANI PRISPEVKI

Ptujčanka 19-letna Alida Tomanič je nova...
Četrtek, 21 September 2023 19:05
Za prvo spremljevalko razglasili Aleksandro Matan,...

Preberite več...

Športna zveza Ptuj : Mestna občina Ptuj
Četrtek, 21 September 2023 13:16
Športniki so o pripojitvi Zavoda za šport govorili...

Preberite več...

Prijet osumljenec šestih vlomov v Maribo...
Četrtek, 21 September 2023 09:59
Osumljenega doslej niso obravnavali zaradi tovrstn...

Preberite več...

Na cestah poostren nadzor policije
Sreda, 20 September 2023 06:59
V okviru Evropskega tedna mobilnosti, ki v ospredj...

Preberite več...

Z VAMI V ŽIVO

Ekipa radia Ptuj

voditelj

Sledite nam

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

appstore  googleplay

radioptuj300