Kristjan Čeh na Ptuju 68,67 m

Kristjan Čeh na Ptuju 68,67 m
Lokalne novice

Odličen tudi Anej Čurin Prapotnik.

Svetovni prvak Kristjan Čeh (Ptuj) je na atletskem mitingu v domačem Ptuju, kjer se je začela mednarodna liga Telekom Slovenije (MAL) in v kateri Čeh brani lansko zmago, slavil v metu diska s 68,67 metra in kljub mokremu krogu za izmet dosegel nov vrhunski izid.

Tekmovanje za tretji memorial Roberta Preloga se je začelo v toplem in sončnem vremenu, a se je vreme vse bolj oblačilo in v drugi seriji meta diska je začelo deževati, pa je po četrti nekoliko ponehalo. Kljub temu je bil krog za izmet diska vse prej kot v idealnem stanju.

Čeh je začel s 65,74 m, v drugi se ni zavrtel do konca v krogu za izmet, 66,97 m so mu namerili v tretji seriji, v četrti je orodje pristalo izven sektorja. V peti seriji je vrgel 65,90 ter končal s 68,67 metra, daljavo dneva in tekme.

"Drselo je, nisem mogel izkoristiti moči, kot bi jo lahko. Kljub dobremu izidu so še velike rezerve. Bal sem se poškodbe, zato sem nastopil zelo pazljivo, a še vedno povsem tekmovalno. Pred domačimi navijači, družino in prijatelji, ki so bili na tribuni, redko nastopam," je povedal Čeh.

Bolj podrobno je nato opisal razmere. "Krog ni bil oskrbovan, bil je prah v njem in je bil po dežju sluzast. Zato nisem imel oprijema. V ogrevanju je bilo pred dežjem super, vrgel sem 71 m. Ampak tako je, ni povsod lepo vreme, je tudi deževno, vetrovno. Iz meta v met sem se vse bolj navadil na take razmere, ki se lahko zgodijo tudi na SP v Budimpešti in lepo je, da sem danes izkoristil tudi take pogoje," je dodal Čeh.

Naslednjič bo tekmoval na drugi diamanti tekmi sezone, ki bo to nedeljo v maroškem Rabatu, na prvi v Dohi pa je z zmago odprl najprestižnejšo serijo atletskih tekmovanj na svetu, ki jo je lani dobil brez enega samega poraza.

Odličen tudi Anej Čurin Prapotnik

Anej Čurin Prapotnik je na 100 m zaostal le za časi rekorderja Matica Osovnikarja, 10,13 je dosegel na SP leta 2007 v Osaki, kjer je tekel v finalu, ter za izidom 10,21 sekunde, kar sta osebna rekorda Urbana Acmana (leta 1998) in Jana Žumra (leta 2006).

"Domač teren, malo pomoči vetra, vse se je 'poklopilo' na moj rojstni dan. Lahko pa bi bilo še hitrejše. Moj glavni cilj sezone je EP za mlajše člane na Finskem, zagotovo pa si želim najmanj približati Osovnikarju, imam še precej rezerve," je povedal Anej Čurin Prapotnik.

Na fotografiji: Svetovni prvak ponovno pred domačim občinstvom. Foto: ŠT

 

 

 

ZADNJI DODANI PRISPEVKI

Vrtec Ptuj bo odpuščal
Ponedeljek, 20 Maj 2024 17:13
Ukinili naj bi tudi bolnišnični oddelek.

Preberite več...

Plaz zaprl pot po stopnicah do cerkve pr...
Ponedeljek, 20 Maj 2024 14:10
Občinski štab Civilne zaščite sprejel Odredbo o pr...

Preberite več...

Nesreča otroka
Petek, 17 Maj 2024 21:45
Otrok nesreče ni preživel.

Preberite več...

Najstarejše mesto v teh dneh prizorišče ...
Petek, 17 Maj 2024 15:55
Mesto zadišalo po domačih dobrotah

Preberite več...

Z VAMI V ŽIVO

Simona in Dalibor

voditelj

Sledite nam

 
Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

appstore  googleplay

radioptuj300