Policisti iščejo storilce drznih tatvin v Mariboru in Rušah

Policisti iščejo storilce drznih tatvin v Mariboru in Rušah
Lokalne novice

Na delu so bili v torek.

Mariborski policisti obravnavajo primer roparske tatvine v enem od nakupovalnih središč, kjer sta dva za zdaj še neznana mlajša storilca v trgovini ukradla več izdelkov, nato pa po vklopu alarma ob izhodu iz nje pobegnila. Pri tem je eden trčil v varnostnico, drugi pa v senzor trgovskega blaga.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, je do tatvine v Mariboru prišlo v torek okoli poldneva, vanjo pa sta bila vpletena dva mlajša moška, stara okoli 18 let, eden visok okoli 170 centimetrov, temnih las, oblečen v črno trenirko, črno jakno in obut v športne čevlje, drugi pa visok okoli 180 centimetrov, temnih daljših las, z okroglimi očali, oblečen v črno jakno in modro trenirko, obut v športne copate in s sivo-modrim nahrbtnikom.

Ko sta želela oditi iz prodajalne, se je vklopil alarm za iznos neplačanega blaga. To je opazila varnostnica, ki je pristopila do obeh, moška pa sta med postopkom z njo pobegnila oziroma pričela teči proti izhodu. Eden od njiju je med begom trčil v varnostnico, ki je padla po tleh, drugi pa v senzor blaga in ga poškodoval. Varnostnica po doslej znanih informacijah ni poškodovana.

Drzna tatvina v Rušah

Ruški policisti pa obravnavajo primer drzne tatvine v Rušah. V torek popoldne je neznani moški pristopil do ženske v trgovini s pojasnilom, da zbira prostovoljne prispevke za gluhoneme. Ko mu je ta želela izročiti bankovec za pet evrov, ji je moški iz rok iztrgal 50-evrski bankovec in odhitel iz trgovine.

Na policiji prosijo za morebitne informacije o storilcu, za katerega so posredovali fotografijo, ali kakršnekoli druge koristne informacije v zvezi z dejanjem. Te lahko občani sporočijo na številko 113 ali telefonsko število policijske postaje Ruše (02) 669 09 50, so še dodali.

Na fotografiji: Storilca tatvine v trgovini v Rušah.

 

 

ZADNJI DODANI PRISPEVKI

23-letnik z osmimi goljufijami do 85 000...
Petek, 23 Februar 2024 07:46
Grozi mu zaporna kazen od enega do osmih let.

Preberite več...

Anej Čurin Prapotnik gre na SP v Glasgow...
Četrtek, 22 Februar 2024 17:39
Sporoča Atletski klub Ptuj.

Preberite več...

Mladi razmišljajo podjetno
Četrtek, 22 Februar 2024 17:31
ZRS Bistra Ptuj in Šolski center Ptuj sta ob podpo...

Preberite več...

Rop banke v središču Maribora
Četrtek, 22 Februar 2024 13:10
Zgodilo se je okrog 12. ure.

Preberite več...

Z VAMI V ŽIVO

Simona Pušnik

voditelj

Sledite nam

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

appstore  googleplay

radioptuj300