Prometni kolaps v četrtni skupnosti Rogoznica?

Prometni kolaps v četrtni skupnosti Rogoznica?
Lokalne novice

S komunalnimi deli proti enoti Doma upokojencev Ptuj v Žabjaku naj bi končali do sobote, 27. maja.

Zaradi komunalnih del na Slovenskogoriški cesti in v Svržnjakovi ulici proti novemu domu upokojencev ter del na Cesti 8. avgusta, po kateri speljan obvoz do Žabjaka in Kicarja, prihaja do velikih prometnih zastojev in težav v prometu. Občani, ki so se obrnili na Radio Ptuj, se sprašujejo, zakaj dela potekajo hkrati na dveh izredno prometnih cestah. Povedali so nam tudi, da naj bi bili nekateri zaradi vožnje v bližini gradbišč izven časa komunalnih del, deležni glob. Za pojasnila smo se obrnili na pristojne, Mestno občino Ptuj in Policijo. Prvi so se odzvali v Mestni občini Ptuj.

MO Ptuj: „Po zagotovilih Komunalnega podjetja Ptuj bodo vsa dela izvedena najkasneje do sobote 27. 5. 2023 in bo zapora odstranjena."

V Mestni občini Ptuj na vprašanja o zastojih odgovarjajo, da so o vseh delih in zaporah javnost v zadnjem mesecu obveščali in pojasnjujejo:Na križišču Slovenkogorišče, Svržnjakove in Prečne poti se izvaja zamenjava vodovodnega omrežja, ki je za nemoteno delovanje novo zgrajenega doma bila nujno potrebna. S strani Komunalnega podjetja Ptuj so bila pridobljena vsa soglasja in odločbe za zaporo tako s strani Mestne občine Ptuj, kot tudi s strani DRSI, saj so posegali in izvajali dela tudi na državni cesti. Odločbe o zapori so tako veljavne do 31. 5. 2023," so odgovorili v MO Ptuj. Navedli so tudi termine objav v obvestilih Radia Ptuj: „Obvestilo o pričetku del na Svržnjakovi ulici je bilo objavljeno po radiu dne 5.5., 6.5. in 7.5. (zapora med 7.00 in 16.00 uro), obvestilo o popolni zapori (Prečne in Svržnjakove ulice) od 15.5. do 20.5. je bilo objavljeno po radiu dne 12.5., 13.5. in 14.5., zaradi dežja se je izvajanje del prestavilo na ta teden (obvestila za prestavitev ni bilo),“ pojasnjujejo v MO Ptuj in dodajajo, da je bila zapora občinskih cest objavljena tudi na spletni strani Mestne občine Ptuj in v dogovoru z Vrtcem Ptuj so tudi oni o popolni zapori Prečne poti obvestili tudi vse starše, ki vsakodnevno v vrtec pripeljejo svoje malčke.

Stanovalci bi morali uporabljati obvoz, trdijo v ptujski občini

Stanovalci v zapori (med križiščem in domom upokojencev) so imeli dostop, vsi ostali bi morali uporabljati obvoz, ki je bil v skladu z elaboratom tudi izveden in postavljen z ustrezno prometno signalizacijo. Same zapore nejevoljni posamezniki niso upoštevali, prestavljali znake in na ta način ustvarjali dodatne probleme in kaos v prometu na tem območju," so zapisali v ptujski občini ter dodali:"Po zagotovilih Komunalnega podjetja Ptuj bodo vsa dela izvedena najkasneje do sobote 27. 5. 2023 in bo zapora odstranjena. Dela se v tem primeru niso morala izvajati drugače, kot v delni zapori državne ceste (Slovenskogoriška cesta) in popolni zapori občinskih cest (Prečne poti in Svržnjakove ulice), saj so bila nujno potrebna za delovanje novo zgrajenega doma upokojencev," sklenejo v MO Ptuj.

Odgovor Policije o kaznovanju voznikov v bližini gradbišča še pričakujemo.

Slika je simbolična.

 

 

ZADNJI DODANI PRISPEVKI

Pod vplivom alkohola pristal v jarku
Sreda, 29 November 2023 09:30
Vozil je tudi brez vozniškega dovoljenja.

Preberite več...

Ptujski policisti pridržali 55-letnega o...
Torek, 28 November 2023 08:24
Preizkus z alkotestom pokazal vrednost 0.95 mg/l. ...

Preberite več...

Požar uničil del hiše ptujske igralke Zv...
Ponedeljek, 27 November 2023 14:02
Ptujčanka o svoji bolečini objavila ganljiv zapis ...

Preberite več...

Urgentni center Ptuj naj bi začel delova...
Ponedeljek, 27 November 2023 08:03
So danes sporočili iz ptujske bolnišnice.

Preberite več...

Z VAMI V ŽIVO

Ekipa radia Ptuj

voditelj

Sledite nam

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

appstore  googleplay

radioptuj300