V Miklavžu pri Ormožu dobili nov vrtec in krajevno knjižnico

V Miklavžu pri Ormožu dobili nov vrtec in krajevno knjižnico
Lokalne novice

Skupna vrednost obnove in izgradnje je 1,5 milijona evrov.

Poleg knjižnice sta v starem vrtcu še učilnici za prvi in drugi razred osnovne šole. Skupna vrednost obnove in izgradnje je 1,5 milijona evrov, kar je iz proračuna v celoti financirala občina Ormož. V novem vrtcu so predprostor, garderoba in hodnik, dve igralnici in večnamenski prostor, ki bo služil kot mini telovadnica. Novi prostori so na 240 kvadratnih metrih, nov vrtec pa ima tudi skoraj 100 kvadratih metrov zunanjih teras.Župan občine Ormož Danijel Vrbnjak:


Ravnatelj Osnovne šole Miklavž pri Ormožu Vlado Hebar pravi, da je v vrtcu trenutno 60 otrok in da bo zdaj dovolj prostora še za kakšnega. Statistika, kot pravi Hebar, pa kaže, da bo ta kapaciteta vrtca za prihodnja leta dovolj.

Velikost obnovljenih površin je 430 kvadratnih metrov, poleg knjižnice in dveh učilnic pa so v zgornjem nadstropju obnovljene zgradbe starega vrtca še garderobe, sanitarije, kabinet in tehnični prostori, v kleti pa shramba, razdelilna kuhinja, igralnica in nekaj tehničnih prostorov.

Direktorica ormoške knjižnice Franca Ksavra Meška Milica Šavora je povedala, da so ponosni, da v Miklavžu pri Ormožu odpirajo svojo že četrto enoto. "Knjige želimo čim bolj približati krajanom, nimamo pa bibliobusa. Zato smo želeli tudi v Miklavžu pri Ormožu odpreti krajevno knjižnico, tako so knjige lokacijsko najbližje ljudem," meni Šavora. V knjižnici bo 4500 knjig, odprta pa bo dvakrat tedensko po pet ur. Osrednja enota knjižnice Franca Ksavra Meška je v Ormožu, ostale so še v Središču ob Dravi, Svetem Tomažu in Ivanjkovcih.

Gradnja novega in obnova starega vrtca v Miklavžu pri Ormožu sta vredni skupno 1,5 milijona evrov, kar je financirala občina Ormož.

ZADNJI DODANI PRISPEVKI

V Ormožu podelili občinske plakete
Petek, 14 Junij 2024 20:43
Kulturni program so pripravili učenci Osnovne šole...

Preberite več...

Prometna nesreča usodna za 61-letnika
Petek, 14 Junij 2024 06:41
Zgodilo se je v četrtek po 21. uri na cesti Zlatol...

Preberite več...

Neznanci vlomili v več vozil
Sreda, 12 Junij 2024 14:32
Zgodilo se je na območju Mestne občine Maribor

Preberite več...

V Perutnini Ptuj odslej nihče več na min...
Sreda, 12 Junij 2024 07:38
Regres bodo zaposlenim izplačali junija.

Preberite več...

Z VAMI V ŽIVO

Ekipa radia Ptuj

voditelj

Sledite nam

 
Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

appstore  googleplay

radioptuj300