Reklama storyteller

V Markovcih stopili skupaj za ukrajinske otroke

V Markovcih stopili skupaj za ukrajinske otroke
Podravje osebno

Akcijo podpirajo Rotary klub, Lions klub, Manager klub Ptuj, Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva ter številni posamezniki in podjetja.

V naši sredi zaradi vojne vihre živi že veliko otrok iz Ukrajine. Da bi bilo otroštvo zanje kanček brezskrbnejše, so se v Markovcih na pobudo Mirka Preloga lotili priprave dobrodelne akcije z dobrodelno dražbo del naših umetnikov, ki jo je podprla tudi Občina Markovci z županom Milanom Gabrovcem. V Podravju osebno.

Dobrodelno dražbo za ukrajinske otroke podpirajo: Rotary klub Ptuj, Lions klub Ptuj, Območna izpostava Sklada za ljubiteljske kulturne dejavnosti Ptuj, Manager klub Ptuj, Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, Dani Tement, Franc Ferčič, Nevenka Dobljekar medijska hiša Radio Tednik Ptuj ter številni posamezniki in podjetja.

Če želite darovati sredstva za otroke tudi vi, lahko svojo srčnost dokažete z nakazilom na transakcijski račun: IBAN: SI56 0110 0600 8372 966, Referenca: 99, Koda namena: OTHR ; BIC : BSLJSI2X; Naziv: OBČINA MARKOVCI, Markovci 43

Umetniška dela za dobrodelno dražbo za ukrajinske otroke so prispevali: Andrej Božič, Boris B. Voglar, Branko Gajšt, Dušan Fišer, Mito Gegič, Stojan Kerbler, Franc Simonič, Jože Foltin, Matjaž Vezonik, Metka Zupanič, Mirko Prelog, Tanja Verlak, Tomaž Plavec, Lions klub Ptuj in Slovenska filantropija.

Podrobnosti o dražbi, ki naj bi na obraze otrok iz Ukrajine prinesla kakšen nasmeh več, so na spletni strani www.drazbaslik.si.

 

Na fotografiji: Likovno delo z dražbe za ukrajinske otroke z naslovom „Ukrajinska mladost“.

 

 

ZADNJI DODANI PRISPEVKI

Pozitivna energija srčnih ljudi na Polen...
Ponedeljek, 15 April 2024 14:01
Simona Varju Hojnik je nova predsednica Društva up...

Preberite več...

Kristjan Čeh:“Vem, da sodim na vrh.“
Ponedeljek, 08 April 2024 11:13
„Bolj kot ne se veselim velikih tekem,“ pred EP in...

Preberite več...

Slavica Strelec: Kmečka žena mora najpre...
Ponedeljek, 25 Marec 2024 11:54
Najprej je želela postati elektrotehnik  

Preberite več...

Ni treba vsem na Triglav, lahko se povzp...
Ponedeljek, 18 Marec 2024 20:17
Gorski svet ga je prevzel že kot otroka.

Preberite več...

Z VAMI V ŽIVO

Dalibor Bedenik

voditelj

Sledite nam

 
Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

appstore  googleplay

radioptuj300