V Markovcih stopili skupaj za ukrajinske otroke

V Markovcih stopili skupaj za ukrajinske otroke
Podravje osebno

Akcijo podpirajo Rotary klub, Lions klub, Manager klub Ptuj, Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva ter številni posamezniki in podjetja.

V naši sredi zaradi vojne vihre živi že veliko otrok iz Ukrajine. Da bi bilo otroštvo zanje kanček brezskrbnejše, so se v Markovcih na pobudo Mirka Preloga lotili priprave dobrodelne akcije z dobrodelno dražbo del naših umetnikov, ki jo je podprla tudi Občina Markovci z županom Milanom Gabrovcem. V Podravju osebno.

Dobrodelno dražbo za ukrajinske otroke podpirajo: Rotary klub Ptuj, Lions klub Ptuj, Območna izpostava Sklada za ljubiteljske kulturne dejavnosti Ptuj, Manager klub Ptuj, Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, Dani Tement, Franc Ferčič, Nevenka Dobljekar medijska hiša Radio Tednik Ptuj ter številni posamezniki in podjetja.

Če želite darovati sredstva za otroke tudi vi, lahko svojo srčnost dokažete z nakazilom na transakcijski račun: IBAN: SI56 0110 0600 8372 966, Referenca: 99, Koda namena: OTHR ; BIC : BSLJSI2X; Naziv: OBČINA MARKOVCI, Markovci 43

Umetniška dela za dobrodelno dražbo za ukrajinske otroke so prispevali: Andrej Božič, Boris B. Voglar, Branko Gajšt, Dušan Fišer, Mito Gegič, Stojan Kerbler, Franc Simonič, Jože Foltin, Matjaž Vezonik, Metka Zupanič, Mirko Prelog, Tanja Verlak, Tomaž Plavec, Lions klub Ptuj in Slovenska filantropija.

Podrobnosti o dražbi, ki naj bi na obraze otrok iz Ukrajine prinesla kakšen nasmeh več, so na spletni strani www.drazbaslik.si.

 

Na fotografiji: Likovno delo z dražbe za ukrajinske otroke z naslovom „Ukrajinska mladost“.

 

 

ZADNJI DODANI PRISPEVKI

Dejan Zemljarič je gasilec s srcem
Ponedeljek, 04 Marec 2024 14:51
Velika želja Dejana je bila postati poklicni gasil...

Preberite več...

Želja je nastop na olimpijskih igrah
Ponedeljek, 26 Februar 2024 17:11
Urška Kuharič je znova postala športnica leta Obči...

Preberite več...

Za uspehom je trdo delo
Ponedeljek, 19 Februar 2024 05:43
„V kar počneš, moraš verjeti," pravi Damjan Habjan...

Preberite več...

Karolina Pičerko: „ Vsi, ki delate s Faš...
Ponedeljek, 12 Februar 2024 13:20
V Markovcih smo vedno govorili fašenskem dogajanju...

Preberite več...

Z VAMI V ŽIVO

Marjan Nahberger

voditelj

Sledite nam

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

appstore  googleplay

radioptuj300