Pred nami je 21. Poli maraton

Pred nami je 21. Poli maraton
Štajerska budilka

Perutnina Ptuj bo za vsakega udeleženca Poli maratona 2023 posadila drevo.

V najstarejšem slovenskem mestu se intenzivno pripravljamo na večtisočglavo množico kolesarjev, ki se bo udeležila tradicionalnega Poli maratona.

Kako do udeležbe na Poli maratonu 2023?

Tudi letošnji, že 21. Poli maraton poteka na dva načina, v živo na Ptuju in v virtualni obliki.

Dogodek v živo: sobota, 3. junij

 • Kolesarji lahko izbirajo med tremi različno dolgimi kolesarskimi trasami: 2km, 23km, 52km

Virtualni maraton: od 2. do 4. junija

 • Kolesarji ga lahko prevozijo kjerkoli, med 2. in 4. junijem

Spletne prijave potekajo na spletni strani poli.si

poli1

Za udeležbo na maratonu je potrebno izpolniti tri preproste korake - prijavo, plačilo prijavnine in prihod na štart. Prijavnina znaša 15 € za odrasle in 10 € za otroke, rojene med letoma 2008 in 2015, medtem, ko je za najmlajše (letnik 2016 ali kasneje) prijava brezplačna. Vsak udeleženec bo prejel brezplačno kolesarsko vetrovko, promocijska darila in bogato kulinarično pogostitev.

Ob prihodu na cilj, ki bo potekal pred upravno stavbo Perutnine Ptuj, se bo začelo zabavno dogajanje. Udeleženci se bodo lahko okrepčali s kulinarično ponudbo, sodelovali v športnih animacijskih programih in prisluhnili nastopu skupine Rok'n band. Ob 14:30 bo potekala tudi uradna podelitev nagrad in pokalov.

Vabimo vas, da se nam pridružite na največjem amaterskem kolesarskem projektu v Sloveniji: Poli maraton 2023. Organizatorji obljubljajo, da boste na cilju imeli širok nasmeh in polno srce, pa tudi dobro in okusno kulinarično ponudbo. Ne pozabite, če vas ni, manjkate!

 

Več informacij o 21. Poli maratonu: 21. Poli maraton | Poli (madaboutpoli.com)

 

poli2

Največja novost letošnjega, že 21. Poli maratona, je sodelovanje med Perutnino Ptuj in organizacijo Treecelet. Za vsakega udeleženca bo Perutnina Ptuj v sodelovanju s Treecelet posadila drevo. Lansko leto se je dogodka udeležilo več kot štiri tisoč kolesarjev, tako bo celoten projekt še bolj trajnostno obarvan.

 

Perutnina Ptuj in Kolesarski klub Perutnina Ptuj z organizacijo 21. Poli maratona uspešno spodbujata gibanje in rekreacijo, ki je ob uravnoteženem prehranjevanju pomemben del zdravega življenjskega sloga. Kot trajnostno usmerjeno podjetje v Perutnini Ptuj vlagajo v zdravje zaposlenih in projekte, ki prispevajo k ohranjanju našega planeta. Eden izmed njih je tudi sajenje dreves.

 

Sajenje dreves na deforestiranih območjih je izjemno pomembno za ohranjanje našega planeta. Drevesa imajo ključno vlogo v uravnavanju podnebja, saj z absorpcijo ogljikovega dioksida iz zraka pomagajo zmanjšati količino toplogrednih plinov, ki prispevajo k segrevanju planeta. Poleg tega drevesa zadržujejo vodo in zmanjšujejo erozijo tal, kar prispeva k ohranjanju biotske raznovrstnosti in zmanjšanju tveganja za naravne katastrofe, kot so poplave in plazovi. Sajenje dreves pomaga tudi izboljšati kakovost zraka in krepiti lokalne ekosisteme, ki nudijo hrano in zatočišče za različne rastlinske in živalske vrste. »Zato je še posebej pomembno, da se zavedamo pomena sajenja dreves in aktivno prispevamo k ohranjanju našega planeta za prihodnje generacije,« je poudaril generalni direktor Perutnine Ptuj Enver Šišić.

 

 

Brezplačno prijavnino na letošnji Polimaraton si lahko prislužite tudi vi. Spremljajte Facebook profil Radia Ptuj in Štajersko budilko, v kateri bomo vsak dan od 29. maja do 2. junija nekomu podelili:

 

 • 2 brezplačni vstopnici za odrasli osebi s promocijskim paketom za 21. Polimaraton.

 

Delite in všečkajte video na Fb Radia Ptuj in mogoče boste izžrebani prav vi.

 

 

 

 

PRAVILA ZA SODELOVANJE V NAGRADNI IGRI

 

Datum začetka veljavnosti pravil: 29.5.2023

Pokrovitelj nagradne igre: Perutnina Ptuj

Nagrada:5x 2 brezplačni vstopnici za odrasli osebi s promocijskim paketom za 21. Polimaraton

Prevzem nagrade: z osebnim dokumentom na parkirišču na Potrčevi cesti 10 ob upravni stavbi Perutnine Ptuj; in sicer od srede, 31.5. do petka, 2.6. med 15. in 19. uro ter na dan prireditve (3.6.): od 8. ure dalje.

Trajanje nagradne igre:29.5.2023 - 02.6.2023

Izbor nagrajenca: vsak dan v času trajanja nagradne igre v Štajerski budilki

Način izvajanja nagradne igre: FB Radia Ptuj, program Radia Ptuj

 

 

1. Člen

(Splošne določbe)

 

 1. Ta pravila določajo način izvedbe nagradne igre

 2. Organizator nagradne igre je Radio Tednik Ptuj d.o.o. Osojnikova cesta 3 , 2250 Ptuj

 3. Pravila nagradne igre so javno objavljena na spletnih straneh organizatorja

 4. Izrazi, zapisani v moškem spolu, so mišljeni kot nevtralni za ženske in za moške.

 5. S sodelovanjem v nagradni igri udeleženec nagradne igre potrjuje, da je v celoti seznanjen s pravili in pogoji nagradne igre, da jih razume in se z njimi strinja.

 

2. Člen

(Pogoji sodelovanja)

 

 1. Prijavijo se lahko državljani Republike Slovenije in rezidenti Republike Slovenije, ki so starejši od 18 let. Če je nagrajenec nagradne igre mlajši od 18 let, ga mora zastopati oseba, starejša od 18 let, ki ima po zakonu in/ali na podlagi ustreznega pooblastila pravico, da zastopa omenjeno mladoletno osebo.

 2. Pogoj za sodelovanje je, da se sodelujoči strinjajo s pravili nagradne igre. Šteje se, da s sodelovanjem v nagradni igri sodelujoči pristane na vse pogoje in pravila v zvezi z nagradno igro.

 3. V nagradni igri ne smejo sodelovati zaposleni in zunanji sodelavci organizatorja ali njihovi ožji družinski člani.

 

3. Člen

(Sodelovanje v nagradni igri)

 

 1. Za sodelovanje v nagradni igri ni potreben nakup.

 2. V nagradni igri lahko sodelujejo osebe naštete v tretjem členu.

 3. Organizator nagradne igre bo posameznike, ki bodo skušali na kakršenkoli način zlorabiti pravila nagradne igre, izločiti iz sodelovanja v nagradni igri.

 4. Davčne obveznosti so strošek pokrovitelja nagradne igre.

 

 

 

4. Člen

(Nagrade)

 

 1. Nagrajenca nagradne igre bo naključno izžrebal računalniški program, nagrajenec bo objavljen v radijski oddaji ali na spletni strani Radia Ptuj ali na Facebook strani Radia Ptuj.

 2. Žreb bo opravljen naključno, pritožbe niso možne.

 3. Podelili bomo eno ali več nagrad, odvisno od tipa nagradne igre.

 4. Nagrade so navedene na začetku dokumenta.

 5. Nagrada ni nadomestljiva ali zamenljiva.

 6. Za prevzem nagrade mora nagrajenec potrditi svojo identiteto z osebnim dokumentom.

 7. Vsak posameznik lahko v določeni nagradni igri sodeluje le enkrat, vendar lahko posameznik hkrati sodeluje v več različnih nagradnih igrah.

 8. V kolikor nagrajenec ne sprejema pravil nagradne igre ter pravil za dvig nagrade, ni upravičen do nagrade.

 9. Vsem sodelujočim v nagradni igri organizator zagotavlja enake možnosti za pridobitev nagrade.

 10. Organizatorjeva odločitev glede vseh zadev je dokončna in je ni moč spremeniti. Vse nagrade so neprenosljive in nespremenljive.

 

 

5. Člen

(Pristojnosti komisije nagradne igre)

 

 1. Komisija igre ima naslednje pristojnosti:

a. Nadzor poteka akcije in ukrepanje v primeru suma, da so sodelujoči ravnali kakorkoli v nasprotju s pravili nagradne igre.

b. Če komisija določenega sodelujočega sumi neupoštevanja pravil nagradne igre, mu mora dati možnost zagovora, v katerem pojasni, da je dejansko ravnal v skladu s pravili nagradne igre. Če sodelujoči tega ne dokaže na način, kot ga je predpisala komisija, oziroma se na poziv ne odzove, ga ima komisija pravico diskvalificirati.

 

 

6. Člen

(Izključitev odgovornosti tehničnega izvajalca)

 

 1. Producent in tehnični izvajalec nista odgovorna za kakršnekoli okvare oziroma nedelovanje spletne strani, omrežja ali komunikacije, niti za prijave, ki so nepopolne, nerazumljive ali niso bile prejete.

   

 

7. Člen

(Varstvo osebnih podatkov)

 

 1. S prijavo sodelujoči izrecno potrjuje, da je v celoti seznanjen s temi pravili nagradne igre in se z njimi strinja.

 2. S prijavo sodelujoči soglaša z zbiranjem osebnih podatkov v namen nagradne igre.

 3. S prijavo sodelujoči soglaša, da v zvezi z nagradno igro dovoljuje fotografiranje in snemanje za promocijske aktivnosti organizatorja.

 4. Organizator se obvezuje, da bo podatke obdeloval in varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Splošno uredbo o varstvu podatkov (GFPR).

 5. Organizator se zavezuje, da osebnih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam, ki niso povezani z nagradno igro.

 6. Osebni podatki se hranijo dokler je potrebno, da se doseže namen zaradi katerega so podatki zbrani. Nato se podatki takoj izbrišejo.

 

 

8. Člen

(Reklamacije)

 

 1. Vse morebitne reklamacije v zvezi z nagradno igro ter v zvezi z nagradami lahko sodelujoči pošlje na elektronski naslov: nabiralnik@radio-tednik.si

 

 

9. Člen

(Dodatne informacije o nagradni igri)

 

 1. Pogoje nagradne igre je potrebno tolmačiti v skladu s slovensko zakonodajo.

 2. Organizator ima pravico umakniti, spremeniti ali dopolniti pravila sodelovanja v nagradni igri, ki jo ustvarja.

 3. Ta pravilnik bo objavljen na spletni strani Radia Ptuj in bo v pogled vsem osebam.

 

Z VAMI V ŽIVO

Ekipa radia Ptuj

voditelj

Sledite nam

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

appstore  googleplay

radioptuj300