Podaljšan razpis za Festival NZG Ptuj 2023
Festival narodnozabavne glasbe Ptuj

Ansambli, veselimo se vaših prijav.

Družba Radio-Tednik, d. o. o., razpisuje

54. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE SLOVENIJE PTUJ 2023,ki bo v petek, 1. septembra 2023.

Pri pripravi in izvedbi festivala poleg družbe RADIO-TEDNIK, d. o. o. sodelujejo Media24, RTV Veseljak in revija Muzika.

Razpisna pravila in pogoji:

1. Na festivalu lahko sodelujejo avtorji in ansambli iz Slovenije in zamejstva, ki gojijo to glasbeno zvrst.

2. Ansambli bodo na festivalu nastopili v dveh kategorijah: v kategoriji klasičnih kvintetov (harmonika, trobenta, klarinet, kitara, bas) in v kategoriji drugih zasedb.

3. Vsak ansambel oziroma avtor lahko na razpisu sodeluje z eno ali več novimi skladbami. Na festivalu vsak ansambel sodeluje le z eno novo tekmovalno skladbo. Dolžina skladb je lahko največ tri minute in pol.

4. Za nastop na festivalu bodo ansambli sprejeti na osnovi odločitve strokovne komisije, ki jih bo ocenila na morebitni javni avdiciji ali s poslušanjem skladb in odločitvijo, ki je sprejeta na podlagi nesporne kakovosti ansambla. Strokovno komisijo imenuje organizator festivala. Potrjeni ansambli ne morejo odpovedati sodelovanja.

5. Vsi na festival sprejeti ansambli morajo najpozneje do konca junija 2023 organizatorju dostaviti za vseslovensko festivalsko radijsko lestvico dokončan studijski posnetek tekmovalne skladbe.

6. S sodelovanjem na razpisu ansambli in avtorji soglašajo, da se njihova dela snemajo za radijski in televizijski program, predvajajo in izdajo na nosilcih zvoka in slike oziroma da sodelujejo na festivalu v skladu z njegovimi pravili. Ansambli soglašajo tudi z vsemi dodatnimi promocijskimi nastopi za promocijo skladb, ansambla in festivala.

7. Izvedbo, skladbe in besedila bodo na festivalu ocenjevali strokovna žirija in komisija za besedila, ki ju imenuje organizator, ter občinstvo.

Razpisane nagrade so:

- strokovne komisije izberejo:

A: najboljši ansambel med klasičnimi kvinteti – nagrada ORFEJ in denarna nagrada (ansambel)

B: najboljši ansambel med drugimi zasedbami – nagrada ORFEJ in denarna nagrada (ansambel)

C: najboljše besedilo – denarna nagrada (avtor besedila)

D: najboljšo vokalno izvedbo – Korenova plaketa (pevec, pevka ali pevci)

- obiskovalci na prireditvi in radijski poslušalci izberejo:

A: najboljšo skladbo festivala – denarna nagrada (nagrado si delijo avtor glasbe, avtor besedila, avtor aranžmaja in ansambel)

8. Ansambli se prijavijo za nastop na festivalu najpozneje do ponedeljka, 5. junija 2023.

Dodatne informacije so na voljo pri uredniku festivala DOMNU HRENU (e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., tel.: 030 33 55 55).

Ansambli se prijavljajo na ptujski festival prek spletne strani www.ptujski-festival.si.

Z vsemi ansambli, ki bodo nastopili na festivalu, bo organizator sklenil pogodbo, iz katere izhajajo vse določbe za sodelovanje in nastop na festivalu oziroma obfestivalskih aktivnostih.

Z VAMI V ŽIVO

Ekipa radia Ptuj

voditelj

Sledite nam

 
Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

appstore  googleplay

radioptuj300