Finale je za nami! Kiara in Naja sta najboljši mladi pevki letošnje sezone!
Otroci pojejo slovenske pesmi

Z veličastno finalno prireditvijo, ki je včeraj potekala v Športni dvorani Osnovne šole Ljudski vrt na Ptuju, se je iztekla četrta sezona projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo. Gre za projekt, ki ga družba Radio Tednik Ptuj izvaja v sodelovanju z osnovnimi šolami in občinami, in s katerim spodbuja petje slovenskih pesmi, drugačni način preživljanja prostega časa in domoljubje.

To, kar so v letošnjem finalu pokazali mladi pevski talenti, je vredno nastopa na najzahtevnejših slovenskih festivalskih odrih. Ob radijskih uspešnicah so si izbrali tudi zahtevne pesmi, ki zahtevajo tudi izbran okus in izreden posluh. Nad njihovimi nastopi je bila presenečena tudi komisija, ki so jo sestavljali eminentni slovenski glasbeniki: Blaž Švab, Matjaž Vlašič in Zvone Tomac, ki kar niso mogli prehvaliti projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo, s katerim je treba nadaljevati, ker je to zelo dobro za slovensko glasbeno sceno. V slovenskih osnovnih šolah je veliko pevskih talentov, ki jim je potrebno dati priložnost. V mlajši kategoriji se je zmage letos veselila Kiara Šegula, učenka Osnovne šole Mladika, zapela je pesem Lahko noč Piran, ki jo v originalu poje Anika Horvat:


Druga v mlajši kategoriji je bila Neža Angel, učenka osnovne šole Hajdina, ki je zapela pesem Milijon in ena, ki jo sicer poje Klara Jazbec, tretjega mesta pa se je razveselil Patrick Šabeder, učenec Osnovne šole Duplek – podružnice Žitečka vas, ki se je predstavil v lastni pesmi Life je rock and roll. V starejši kategoriji je zmagala Naja Fridl, učenka Osnovne šole Olge Meglič Ptuj, ki je zapela pesem Čudež skupine Papir:


Druga v starejši kategoriji je bila Dora Šandor, učenka Osnovne šole Gorišnica, s pesmijo Gala Gjurina Sneg, tretja pa Lara Kramberger, osnovna šola Cerkvenjak, s pesmijo Nisi sam, ki jo sicer v originalu poje Ula Ložar. Finalno prireditev četrte sezone projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo sta s svojima nastopoma obogatili tudi lanski zmagovalki projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo: Mia Pernat v mlajši kategoriji in Nika Belaj v starejši kategoriji, ki sta zapeli lastni skladbi Nekje nekje, in Tako kot bo, darilo Sazasa. Tudi letošnji zmagovalki bomo bo Sazas nagradil z lastnima skladbama.

Finalno prireditev, ki jo je posnela tudi RTV Slovenija, ogledali si jo bomo lahko v dveh delih, sta odlično izpeljala voditelja Domen Hren in Dalibor Bedenik.

 

MG

 

Fotografije: Črtomir Goznik

 

 

 

 

 

Finalno prireditev 4. sezone Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo so podprli: Talum Kidričevo, Cestno podjetje Ptuj, Dravske elektrarne Maribor, Knjigarna Felix, Anpro tehnik, Dimnikarstvo Kamin, Tiskarna Ekart, Sgermobil, pooblaščeni prodajalec Telekoma Slovenije, Poslovalnica Qcenter Ptuj, Oven, Terme Ptuj, Sazas, Arriva in Mizarstvo Zamuda.

 

 

Z VAMI V ŽIVO

Simona Pušnik

voditelj

Sledite nam

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

appstore  googleplay

radioptuj300