Finalisti 8. sezone Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo
Otroci pojejo slovenske pesmi

Slovenska pesem z novimi vrhunci
Tudi letošnje polfinale je prinesel vrsto izjemnih nastopov mladih pevk in pevcev. 83 jih je bilo, od tega jih je za finalni nastop, skupaj dvajset, izbrala komisija, po deset v vsaki kategoriji, mlajši in starejši. Šestim pevkam in pevcem, po tri v mlajši in starejši kategoriji, pa so finale prinesla SMS-sporočila, ki jih je bilo več tisoč.

Finalnega nastopa so se po odločitvi komisije v mlajši kategoriji razveselili: Lejla Bećirović (Ptuj), Neža Cimerman (Ormož), Taja Maver (Fram), Lea Artič (Rogatec), Jana Bombek (Ptuj), Nick Horvat (Trnovska vas), Lara Tement (Markovci), Lara Venta (Velika Nedelja), Sara Viher (Sveti Tomaž) in Lara Šori (Videm). SMS-sporočila pa so finale v maljši kategoriji prinesla: Zali Žibret (Rečica ob Savinji), Maju Terbucu (Dornava) in Aneju Gorenjaku (Zreče). Iz starejše kategorije je komisija za finalni nastop izbrala: Saro Krivec Britvič (Šempeter), Nežo Kralj (Ormož), Lariso Mlinarič (Markovci), Saro Sluga (Ptuj), Klaro Cestar (Zavrč), Evo Šnut (Destrnik), Brino Štefančič (Ptuj), Zojo Klinar (Zreče), Ajdo Lah (Fram) in Lano Friščić Krampelj (Juršinci). Z SMS sporočili pa so se v finale uvrstili: Neli Ela Guček in Veronika Padežnik (Laško), Alja Zamuda (Gorišnica) in Gaja Kopriva (Nazarje).
Osemnajstega avgusta bodo tako na odru na Mestnem trgu na Ptuju obiskovalci lahko zaploskali 26 finalnim nastopom, med katerimi bo komisija znanih slovenskih pevcev izbrala dva zmagovalca, enega v mlajši kategoriji in enega v starejši kategoriji, ki bosta za nagrado prejela lastno pesem. Obiskovalci in tekmovalci pa bodo lahko skupaj zaploskali tudi vrhunskim slovenskim pevcem. Tako bo še ena zgodba projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo spisala uspešno zgodbo spodbujanja petja slovenskih pesmi in odkrivanja pevskih oz. glasbenih talentov.

Z VAMI V ŽIVO

Marjan Nahberger

voditelj

Sledite nam

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

appstore  googleplay

radioptuj300