Dvajset let oddaje Z glasbo do srca
Z glasbo do srca

Obeležite okroglo obletnico z nami na velikem koncertu – v nedeljo, 27.marca 2022 ob 16.00 v športni dvorani OŠ Ljudski vrt.

Nastopili bodo: Alya, Kvatropirci, Nika Zorjan, Natalija Verboten, Božidar Wolfand Wolf, Marko Škugor in Zdravko Škender.

Vstopnice po 12 evrov so na voljo v tajništvu družbe Radio – Tednik Ptuj, v Špic marketu in baru Tuš Markovci, v gostilni Pri pošti, v Okrepčevalnici pri Darinki v Juršincih, Pri Žihri Moškanjci ter preko sistema Eventim.

Priljubljena oddaja Z glasbo do srca na radiu Ptuj letos praznuje dvajset let. Ves čas jo ustvarja Marjan Nahberger, ki pravi, da je najlepša nagrada to, da so tako poslušalci kot glasbeniki oddajo in njega kot ustvarjalca vzeli za svoja.

Rojstni dan oddaje, ki se je sprva imenovala Peta noč, je 7.september 2001. Da so bili poslušalci željni prijetnih melodij, ki sežejo do srca, kaže tudi dejstvo, da je po samo dveh tednih ustvarjalcem uspelo s koncertom napolniti dvorano Šolskega centra Ptuj. ''Po osamosvojitveni vojni so se v Slovenijo pričeli vračati glasbeniki z območja nekdanje Jugoslavije in skupaj z domačimi ustvarjalci smo poskrbeli za nepozaben dve uri in pol dolg koncert. Tudi v radijski oddaji, ki je sprva trajala dve uri, na željo poslušalcev pa smo jo podaljšali še za dve in ji nadeli ime Z glasbo do srca, sem v teh letih gostil največje zvezde domače in jugo glasbene scene. Tudi lepe prijateljske vezi sem spletel z glasbeniki, ki so se zmeraj radi odzvali povabilu,'' strne vtise Marjan Nahberger. Poseben izziv je bila tudi organizacija Festivala z glasbo do srca, ki je bil med glasbeniki izjemno dobro sprejet, poslušalci pa so se vedno radi udeležili koncertov, ki jih je Marjan z ekipo Radia – Tednika pripravljal tudi dvakrat na leto. V zadnjih letih je koncert potekal spomladi, posvečen Dnevu žena in materinskemu dnevu. Ob sprostitvi epidemioloških ukrepov bomo dvajsetletnico oddaje v enkratnem vzdušju obeležili 27.marca, z glasbeniki, ki jih ima publika najraje.

Z VAMI V ŽIVO

Ekipa radia Ptuj

voditelj

Sledite nam

 
Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

appstore  googleplay

radioptuj300