Največja zabava te zime
Kurentovanje 2023

Najcenejše vstopnice za Kurentovanje 2023 že na voljo.

Kurentovanje je osrednji pomladni kulturno-etnografski festival nacionalnega pomena, edinstveno in najbogatejše mednarodno pustovanje v Sloveniji. V pustnem času bogato dediščino Ptuja z okolico, ki je zakoreninjena v poganski mistiki kurenta in preostalih etnografskih likov, dopolnjujejo atraktivne znamenitosti in ponudba regije, sodobna kulinarika ter vrhunski izbor vin. Celoto zaokroži dih jemajoča kulisa Ptuja, starega mesta novih doživetij, v katerem življenje med festivalom poteka skozi izvirne like domišljije. V sklopu Kurentovanja se bodo tudi februarja prihodnje leto odvili številni koncerti. Na devetih dogodkih med 3. in 20. februarjem 2023 se bomo zabavali s številnimi glasbenimi izvajalci. Koncertno dogajanje bo postavljeno v Karnevalsko dvorano Campus Sava Ptuj, ki bo za potrebe Kurentovanja zasijala v razširjeni podobi, saj bo prizorišče povečano proti nabrežju Drave.

Arena Campus Sava Ptuj bo februarja prizorišče največjega zabavnega karnevalskega dogajanja v Sloveniji. Ptuj velja za prestolnico zabavnega pustnega dogajanja, a kljub temu smo veseli, da skupaj z okoliškim kraji predstavljamo tradicijo, ki jo je vredno obiskati in doživeti tudi vsem iz drugih koncev Slovenije. Začenjamo z otvoritvenim koncertom turbo folk zvezde Cece, nadaljujemo z rock večerom, Galama večerom, slovenskim večerom in Valentinovim koncertom, ki bo edini malce bolj umirjen dogodek. Sledila bosta tradicionalna otroška zabava in Kurentanc, nato pa že sledita pustna sobota z večerjo in pustna nedelja. Letos želimo obiskovalce tradicionalne pustne povorke obdržati na Ptuju, da se maskiranim skupinam in glasbenikom pridružijo v karnevalski dvorani in skupaj uživajo. Pripravili smo torej dogodke, ki bodo res primerni za vse generacije in ljubitelje različnih glasbenih stilov. Siddharta, Leteći odred, Dražen Zečić, Jasmin Stavros - to je samo nekaj imen izvrstnih glasbenikov, ki bodo stopili na oder Kurentovanja; nekatera imena pa so še skrita in jih bomo razkrivali sproti,“ v imenu organizatorja, družbe Radio tednik Ptuj pove odgovorni urednik Radia Ptuj Domen Hren. Kot pravi, želi, da obiskovalci sproti spremljajo dogajanje in za svoje vzamejo vse dogodke v okviru Kurentovanja – torej obiščejo tradicionalne dogodke v mestu in doživijo pustni utrip na ulicah in trgih, nato pa zvečer pridejo še v karnevalsko dvorano in pustni čas doživijo v tisti najbolj pristni obliki.“Vem, da domačini to ves čas počnemo, želel pa bi, da bi pustni čas kot celodnevno doživetje za svoje vzeli tudi obiskovalci iz drugih koncev Slovenije in tujine. Tudi sicer bo zabavni del Kurentovanja v bodoče stremel k temu, da bomo čez čas pravila določali organizatorji in ne glasbeniki. V zadnjem času je bilo kar nekaj tekmovalnosti med kraji, ki v naši okolici pripravljajo pustne dogodke, v bodoče pa si želimo, da ljudje na dogodke ne bi prišli samo zaradi glasbenika ali skupine, ki bo stala na odru, pač pa zaradi druženja in zabave. S tem bomo dosegli, da bodo lahko vstopnice še cenejše, glasbeniki pa bodo ponosni, da so del tako pomembnega dogodka, kot je Kurentovanje,“ pove Domen Hren.

 

Najcenejše vstopnice za Kurentovanje 2023 lahko kupite na vseh prodajnih mestih Eventim in Petrol. Na voljo je tudi nakup vstopnice, ki omogoča vstop na vse prireditve v karnevalski dvorani (zgolj za stojišče v parterju) in je prenosljiva.

Organizatorji: Radio-Tednik Ptuj, Event 24 in Arena Sava Campus Ptuj

 

Z VAMI V ŽIVO

Simona in Dalibor

voditelj

Sledite nam

 
Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

appstore  googleplay

radioptuj300