Kurentanc navdušil
Kurentovanje 2023

Sinoči je karnevalska dvorana Campus Sava Ptuj gostila edinstveni Kurentanc, tradicionalno pustno zabavo Kluba ptujskih študentov.

Čas Kurentovanja je na Ptuju in v okolici prav poseben. Domačini dihajo s pustnim izročilom, uživajo v šemljenju in ljubezen do tega prenašajo tudi na mlajše generacije in številne obiskovalce. Na vsakem koraku vas bodo na mestnih ulicah prijazno in veselo pozdravile avtohtone in karnevalske maske. Po nekajletnem premoru je letos pustno vzdušje še bolj veselo in v teh dneh je Ptuj prestolnica pustne zabave, rajanja, povork in druženj. Kurentovanje pa ne pomeni samo maskiranja in povork, ampak je predvsem spoštovanje tradicije, narave, obredov, slavi sodelovanje, dobre želje in prijateljstvo.

 

Magnifico je na Kurentancu očaral in začaral razprodano karnevalsko dvorano, ki je bila znova polna do zadnjega kotička, dogajanje pa so z izvrstno energijo na najboljši možni način dopolnili člani zasedbe Rok'n'band in DJ David Nyx. Ptujske pekarne in slaščičarne so tudi letos udeležence Kurentanca razveselile s krofi – kar 3.000 so jih razdelili. Večer je prinesel tudi nagrade najlepšim maskam – trem posameznim in eni najlepši skupinski maski. Večer je prekipeval od pozitivne energije, publika na Ptuju pa je znova uživala v izjemnem vzdušju.

 

Organizatorji: Radio-Tednik Ptuj, Event 24 in Arena Campus Sava Ptuj

 

 

Foto: DAMN Media

Z VAMI V ŽIVO

Marjan Nahberger

voditelj

Sledite nam

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

appstore  googleplay

radioptuj300