Pustna nedelja je bila izjemna
Kurentovanje 2023

Karnevalska dvorana Campus Sava Ptuj je bila spet polna do zadnjega kotička.

 

Kurentovanje je osrednji pomladni kulturno-etnografski festival nacionalnega pomena, edinstveno in najbogatejše mednarodno pustovanje v Sloveniji. V pustnem času bogato dediščino Ptuja z okolico, ki je zakoreninjena v poganski mistiki kurenta in preostalih etnografskih likov, dopolnjujejo atraktivne znamenitosti in ponudba regije, sodobna kulinarika ter vrhunski izbor vin. Celoto zaokroži dih jemajoča kulisa Ptuja, starega mesta novih doživetij, ki v času pusta živi in diha drugače – v duhu pustne tradicije ter spoštljivega odnosa do pustnih likov in njihovega izročila. Ob tem seveda Kurentovanje prinaša zabavo in krepi prijateljske vezi, tudi v karnevalski dvorani Campus Sava Ptuj, ki je bila tudi na pustno nedeljo polna do zadnjega kotička.

Po zaključeni mednarodni pustni povorki na Ptuju se je včeraj okoli 2500 mask odpravilo v karnevalsko dvorano, pridružilo se jim je še približno isto število obiskovalcev. Ob razglasitvi najboljših mask na letošnji povorki je v dvorani vladala izjemna energija, saj so se skupine res izkazale - s številčnostjo, kreativnostjo in aktualnostjo mask. Vsi zbrani so nato v povsem polni dvorani rajali do poznega večera, kar dokazuje, da tudi po treh tednih zabave Štajercem in ostalim obiskovalcem res ne zmanjka energije.

 

Veselo pustno rajanje se bo v karnevalski dvorani nadaljevalo tudi danes, ko bo od 16.30 dalje potekala velika otroška maškarada, na kateri bo za dobro voljo najmlajših, pa tudi malo večjih maškar, skrbel Mali BU.

Foto: DAMN Media

 

Z VAMI V ŽIVO

Marjan Nahberger

voditelj

Sledite nam

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

appstore  googleplay

radioptuj300