Do kdaj bomo še jedli domačo svinjino?

Do kdaj bomo še jedli domačo svinjino?
Kmetijska oddaja

Strokovnjaki opozarjajo, da so cene hrane vse višje. Še bolj pa je zaskrbljujoče, da smo na nekaterih področjih še vedno povsem odvisni od uvoza.

Cene mesa so se v zadnjem času povečale za več kot 12 odstotkov. V tokratni oddaji bomo govorili o stanju v slovenski prašičereji. Medtem ko je na slovenskem trgu potrošnja prašičjega mesa največja, pa ga po drugi strani doma pridelamo najmanj. Samooskrbna stopnja je iz izrazito skromna, zgolj 35 – odstotna. Naš gost bo danes Peter Pribožič, vodja kmetijske svetovalne službe Ptuj in specialist za področje prašičereje. Na našem območju so zanjo tudi dobri pogoji. Kljub temu pa se je že pred leti povsem zlomila. Ali je v prihodnji kmetijski strategiji kaj več upanja za izboljšanje te panoge, izveste v današnji oddaji.

 

 


 

Fotografija je simbolična.

 

ZADNJI DODANI PRISPEVKI

Slovenci še vedno prisegamo na domačo bu...
Sobota, 16 September 2023 13:54
Kvalitetna bučna semena so osnova za dišeče bučno ...

Preberite več...

Zaradi slabe letine in podcenjenosti gro...
Sobota, 09 September 2023 13:55
Štajerski in pomurski vinogradniki bodo letošnjo t...

Preberite več...

Pirc Musar na odprtju sejma Agra v Gorn...
Nedelja, 27 Avgust 2023 07:40
V Gornji Radgoni se je začel 61. mednarodni kmetij...

Preberite več...

Kar je letos narava dala, je marsikje tu...
Sobota, 12 Avgust 2023 07:40
Vodna ujma - nov udarec za slovenske kmete. Kako b...

Preberite več...

Z VAMI V ŽIVO

Ekipa radia Ptuj

voditelj

Sledite nam

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

appstore  googleplay

radioptuj300