Pridelava ptujskega lüka je izrazito butična

Pridelava ptujskega lüka je izrazito butična
Kmetijska oddaja

Potrošniki se vse bolj zavedajo pomena kakovosti, počasi so zanjo pripravljeni tudi več plačati


Ptujski lük je slovenska avtohtona sorta čebule, ki jo na Ptujskem polju pridelujejo že več kot 200 let. V zadnjih letih se za pridelavo čebule odloča vse več mlajših, ki so se o vzgoji te kulture veliko naučili od svojih prednikov. Nekaj pridelovalcev na našem območju se je že pred leti povezalo v skupino in pridelujejo Ptujski lük, zaščiten s certifikatom geografska označba. V današnji kmetijski oddaji bomo med drugim govorili tudi, v čem se pridelava te čebule razlikuje od drugih.



 

ZADNJI DODANI PRISPEVKI

V Ptujski kleti je trgatev v polnem teku...
Sobota, 07 September 2024 17:00
Pridelek grozdja letos manjši

Preberite več...

Začelo se je spravilo koruze
Sobota, 31 Avgust 2024 19:02
Pridelovalci koruze so po lanski moči, toči in dru...

Preberite več...

Mednarodni kmetijsko živilski sejem tudi...
Nedelja, 25 Avgust 2024 10:20
Sejem Agra stalnica sredi spreminjajočih se in vse...

Preberite več...

Čas sejma Agra in trgatve
Sobota, 17 Avgust 2024 19:54
Sezona trgatve je pred vrati

Preberite več...

Z VAMI V ŽIVO

Simona in Dalibor

voditelj

Sledite nam

 
Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

appstore  googleplay

radioptuj300